Bahan-bahan:
Ayam (dalam 1/2 kilo)
Cili api (dalam 20 batang. Lagi pedas lagi sedap)
Bawang merah
Bawang putih
Halia
Lengkuas
Serai
Asam keping
serbuk kunit/ kunyit hidup
daun kunyit
Santan pekat
Kerisik
Cara masak: Blender dulu bawang, halia lengkuas dan serai. Lepas tu masuk semua bahan termasuklah ayam dalam kuali. tambah air secukup rasa. Pasang api dan kacau sehingga masak lemak mendidih. kecilkan api pastu g tengok tv. Tunggu je masaka. Hahahahahaha....
| Senjata utama: 20 biji cili. Lagi banyak lagi kick |
| Ni rahsianya, asam keping Sabah. Susah nak dapat ni. |
| Bahan utama: kalau nak letak daging kerbau pown boleh |
| Nilah hasilnya. Kuning lagi berlemak |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan